Recepty > polévky > rybí polévka s rajčaty
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g ryb, 1 cibule, bobkový list, 4 zrnka celého pepře, olej, polovina celeru, 1 petržel, 2 rajčata, 100 ml bílého vína, sůl, na kostičky nakrájená a osmažená houska
Recept na přípravu:
Ryby očistíme, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme polovinu cibule, bobkový list, celý pepř a na mírném ohni vaříme pomalu do měkka. Na rozehřátém oleji zpěníme druhou část cibule, přidáme nastrouhanou zeleninu, spařená a oloupaná rajčata, přilijeme bílé víno a chvíli dusíme. Mezitím se nám ve vedlejším hrnci dovaří ryby, vývar přecedíme, ryby vykostíme a rybí maso nakrájíme na malé kousky. Do čistého vývaru vložíme maso, podušenou zeleninu, necháme přejít varem a odstavíme. Dochutíme solí a podáváme se smaženou houskou.
Další recepty:
Rybí polévka - rybu uvaříme v osolené vodě...
Hovězí guláš podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Česnečka se šunkou a nastrouhaným sýrem.
Cibulačka - připravíme ji ze dvou cibulí.
Brokolicová krémová polévka s na másle smaženými kostičkami rohlíků.
Polévka cibulačka se sýrem a vajíčkem.
Bramborová buchta ze strouhaných brambor.
Rybí karbanátky - mléko s vodou a bobkovými listy přivedeme k varu...
Česnečka posypaná petrželkou a sýrem.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou chuťově doplníme sýrem.
Česnečka se žloutky
Ochutnejte recept rybí polévka s rajčaty.