Recepty

Recepty > polévky > rybí knedlíčky do polévky

Rybí knedlíčky do polévky recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

100 g rybího masa (syrového nebo ze zbytků pečeného nebo dušeného masa), sůl, mletý pepř, špetka muškátového květu, 1 vejce, 1 lžíce jemně nasekaných bylinek (pažitka, mladé kopřivy apod.), 2-3 lžíce strouhanky, 1/2 dl mléka

Recept na přípravu:

Rybí maso jemně nasekáme nebo umeleme na masovém strojku, osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ a vejce, jemně nasekané bylinky, strouhanku a trochu mléka a připravíme těsto. Navlhčenýma rukama tvarujeme kuličky, které vkládáme do vroucí polévky. Když vyplavou na hladinu, jsou uvařené.

Další recepty:
Polévkové knedlíčky z droždí vaříme podle velikosti 3-5 minut.
Šunkové knedlíčky do polévky tvarujeme z těsta.
Rychlá dršťková polévka se zeleninou s rozemnutou majoránku.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou.
Játrové karbanátky podáváme s brambory.
Játrové knedlíčky do polévky tvoříme lžičkou.
Kulajda z kyselých hub do které přidáme vejce.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater povaříme.
Rajská omáčka s vajíčkem a houskovým knedlíkem jako přílohou.
Masové kuličky v rajské omáčce podáváme s vhodnou přílohou.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem smetany.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Zelňačka s uzeným masem kterou dochutíme podle chuti solí a pepřem.
Rybí karbanátky

Recepty
Motto

Rybí knedlíčky do polévky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.