Recepty > polévky > rybí hrachová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
Na 4 porce: 300 g očištěné vnitřnosti a hlavy z kaprů, 200 g loupaného hrachu, 50 g pórku, 50 g cibule, 50 g celeru, 50 g kořen petržele, 100 g kapusty, 50 g másla, 10 g soli, 0,25 g pepře, 10 g petrželky, 80 g chleba nebo žemle, tuk na osmažení chleba nebo žemle
Recept na přípravu:
Vnitřnosti a hlavy z kapra uvaříme v osolené vodě do měkka. Vývar scedíme, maso obereme a nakrájíme na kostičky. Loupaný hrách uvaříme a prolisujeme přes síto. Na másle orestujeme jemně nakrájenou cibulku, přidáme na nudličky nakrájený celer, petržel a pórek. Do orestované zeleniny přidáme část rybího vývaru, vložíme jemně nakrájenou kapustu a podusíme. Podušenou zeleninu dolijeme zbylým vývarem, zahustíme prolisovaným hrachem a přidáme na kostičky nakrájené maso z kapra. Polévku dochutíme solí a pepřem a na mírném ohni povaříme, aby se všechny ingredience spojily a vytvořily lahodnou chuť. Před podáváním polévky ještě na tuku lehce osmahneme chleba nebo žemli a podáváme.
Další recepty:
Hovězí maso na celeru podáváme s bramborovým knedlíkem.
Pikantní kuřecí stehýnka podáváme s chlebem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Hrachová polévka s párkem a rozmačkaným česnekem.
Rajská polévka s rýží kterou posypeme nasekanou petrželkou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Pikantní zelňačka a brambory.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zahustíme strouhankou.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Bramboračka s houbami ochucená drceným kmínem.
Rybí polévka z kapra
Rybí hrachová polévka má své chuťové kouzlo.