Recepty > polévky > rybářská polévka z různých druhů ryb
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g drobných ryb, 300 g kapra, 300 g sumce nebo štiky, 500 g candáta, rybí krev, 2 velké cibule, 10 g pálivé papriky a 10 g sladké papriky, sůl
Recept na přípravu:
Polévku připravujeme v železném kotlíku, do kterého zpočátku necháme odkapat rybí krev. Ryby vykucháme a nakrájíme na kusy asi 5 cm široké. Na dno kotle nejdříve vložíme drobné ryby, na ně rozložíme vrstvu z kapra, pak ze sumce nebo ze štiky a nakonec vložíme kousky candáta. Jednotlivé vrstvy ryb proložíme kolečky cibule. Na takto připravené ryby nalijeme jen tolik vody, aby byly ponořeny. Vodu přivedeme k varu, vše osolíme, opepříme a přidáme i papriku. Vaříme asi hodinu na mírném ohni, až se na povrchu vytvoří škraloup. Polévku nemícháme, jen potřepáváme kotlíkem. Na talíř se dá porce ryby pouze z horních, nejchutnějších vrstev a zalije se polévkou přímo z kotlíku.
Další recepty:
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Mexická rajčatová polévka podáváme s čerstvým koriandrem.
Rajská polévka s rýží kterou posypeme nasekanou petrželkou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Pikantní zelňačka a brambory.
Hovězí maso na celeru podáváme s bramborovým knedlíkem.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zahustíme strouhankou.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Pikantní kuřecí stehýnka podáváme s chlebem.
Bramboračka s houbami ochucená drceným kmínem.
Rukolová krémová polévka
Rybářská polévka z různých druhů ryb má své chuťové kouzlo.