Recepty > polévky > ruská polévka šči
Suroviny potřebné pro přípravu:
Suroviny jsou uvedeny přímo v receptu.
Recept na přípravu:
Do většího hrnce s vařící osolenou vodu dáme vařit vcelku půl kg masa (může být hovězí, vepřové nebo skopové). V závěru přidáme půl kg překrájeného kysaného zelí, připravenou zeleninovou směs, bobkový list, pár kuliček celého pepře a dovaříme doměkka, v závěru zahustíme jíškou. Směs: na lžíci sádla osmažíme nakrájenou cibuli a 1 mrkev, 1 petržel a kousek celeru (zeleninu nakrájíme), přimícháme 1 malý rajský protlak. Maso rozkrájíme na malé kousky do polévky.
Další recepty:
Francouzská bramboračka dochucená majoránkou.
Selská chlebová polévka s rozšlehanými vejci.
Bouillabaisse z plodů moře.
Španělská polévka gazpacho podávaná vychlazená.
Zelňačka s klobásou a kysanou smetanou.
Andaluské gazpacho chutná s pečivem.
Polévka šči s mírně kyselou smetanou.
Ravioli se žampiony a omáčkou vaříme, dokud nevyplavou na povrch.
Francouzská majonéza s trochou hořčice.
Švestkový koláč s drobenkou pečeme přibližně 30 minut.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Fazolačka z konzervy a slaninou.
Fazolačka po uhersku kterou podáváme s chlebem.
Ruská polévka boršč
Ruská polévka šči přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.