Recepty

Recepty > polévky > rumunská svatební polévka

Rumunská svatební polévka recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

Kuličky: 650 g mletého vepřového masa, 100 g rýže, 2 lžíce oleje, 1 syrové vejce, 1 malá cibule
Polévka: 500 ml vývaru ((kuřecí, vepřový),1,5l vody, sůl podle chuti, 1 mrkev, kousek mrkve můžeme na jemno nastrouhat pro lepší barvu, 1 celer, 1 cibule, 130 g pastiňáku, sůl, pepř

Recept na přípravu:

Mleté maso dáme do prostorné misky. Přidejte rýži, olej a na jemno nakrájenou cibulku a vejce. Dochutíme solí a pepřem a míchejte, dokud se to nespojí. Vytváříme kuličky velikosti vlašského ořechu. Do hrnku dáme trochu oleje, přidáme zeleninu na kostky nakrájenou, může být i celá a orestujeme 2-3 minuty. Přidáme cibuli, vývar,vodu a sůl a necháme vařit. Pak přidáme kuličky po jednom do hrnce a vaříme 35 až 45 minut.

Další recepty:
Fazolová polévka z bílých fazolí kterou necháme probublávat na mírném ohni.
Houbová kulajda do níž přidáme najemno nakrájený kopr.
Čínská krabí polévka z vařených krabů obereme maso...
Koprová omáčka zahuštěná bramborem se ztraceným vejcem.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Špenátová polévka se žampiony zalitá vychlazeným vývarem.
Hovězí vývar se zeleninou do které zavaříme zavářku.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
Kyselo povaříme a dochutíme.
Polévka z pohanky se zelenou petrželkou.
Krkonošské kyselo podáváme s ve slupce uvařenými brambory.
Čínská švestková omáčka se odpaří na správnou hustotu.
Kuřecí vývar s nudlemi a nadrobno nasekanou petrželkou.
Fazolová polévka se zakysanou smetanou

Recepty
Motto

Ochutnejte recept rumunská svatební polévka.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.