Recepty > polévky > rumunská polévka čorba
Suroviny potřebné pro přípravu:
Suroviny jsou uvedeny přímo v receptu.
Recept na přípravu:
V litru a půl osolené vody uvaříme směs zeleniny - květák, fazolky, kedlubny - celkem asi půl kg a asi 20 dkg překrájeného kysaného zelí. Vývar si přecedíme do jiného hrnce. Necelé půl kilo trochu prorostlého vepřového masa umeleme, smícháme s 1 vajíčkem, 10 dkg vařené rýže a jednou nakrájenou na sádle osmaženou cibulí, podle chuti okořeníme, dosolíme. Tvoříme malé knedlíčky a vhodíme je do zeleninového vývaru, zvolna asi 10 minut vaříme. Pak přidáme 2 nakrájená rajčata a 2 nakrájené papriky bez semínek, směs předem uvařené zeleniny a už jen krátce povaříme. Chuť doladíme citrónovou šťávou.
Další recepty:
Španělská polévka gazpacho podávaná vychlazená.
Fazolačka po uhersku kterou podáváme s chlebem.
Francouzská bramboračka dochucená majoránkou.
Selská chlebová polévka s rozšlehanými vejci.
Bouillabaisse z plodů moře.
Zelňačka s klobásou a kysanou smetanou.
Andaluské gazpacho chutná s pečivem.
Polévka šči s mírně kyselou smetanou.
Srbská čorba s protlakem a brambory.
Francouzská majonéza s trochou hořčice.
Fazolová čorba ze zelených fazolek.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Fazolačka z konzervy a slaninou.
Ruská polévka boršč
Rumunská polévka čorba přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.