Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > roládky s melounem

Roládky s melounem

Suroviny potřebné pro přípravu:

Těsto: 6 vajec, 140 g krupicového cukru, 150 g hladké mouky, polohrubá mouka na posypání utěrky
Náplň: 500 g vodního melounu, 100 g másla nebo Hery, 2 sáčky vanilkového cukru, 100 g moučkového cukru, 250 g měkkého tvarohu

Recept na přípravu:

Na těsto vyšleháme vejce s cukrem tak, že je nejdříve šleháme asi 5 minut v horké vodní lázni, pak nádobu vyjmeme a šleháme dalších 5 minut, dokud hmota nezhoustne. Nakonec lehce vmícháme prosátou mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme ho v předehřáté troubě při 200 °C 12 minut. Upečený korpus ihned překlopíme na pomoučněnou utěrku a necháme vychladnout. Pak opatrně stáhneme pečicí papír.

Z melounu vykrojíme 14 kuliček a odložíme je na ozdobení. Zbylou dužinu nakrájíme na proužky. Máslo nebo Heru necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme s vanilkovým i moučkovým cukrem. Přidáme tvaroh a dobře promícháme. Piškotový korpus potřeme tvarohovou náplní a na ni rozložíme proužky melounu. Pomocí utěrky stočíme roládu, kterou zabalíme pevně do alobalu, aby udržela kulatý tvar a dáme do lednice ztuhnout alespoň na 3 hodiny. Pak ji nakrájíme na plátky a ozdobíme kuličkami melounu.

Další recepty:
Borůvkový koláč se zakysanou smetanou potřeme polevou.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Tvarohová žemlovka pečená přibližně půl hodiny.
Nepečený borůvkový dort můžeme ozdobit šlehačkou.
Borůvkový koláč s tvarohem pečeme do zlatova.
Borůvkový dort s jogurtem vychladíme v ledničce.
Drobenka do polévky pro zavaření.
Ovocné řezy zalijeme želatinou.
Karamelový dort podélně rozkrojíme.
Linecký koláč s tvarohem mřížkový.
Oříšková roláda ochucená javorovým sirupem a kakaem.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Nepečená kokosová roláda

Recepty
Motto

Roládky s melounem umí vykouzlit na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.