Recepty > z rýže > rizoto s rajčaty
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
zbytek pečeného masa i s výpekem, vařená rýže, trochu mražené zeleniny (mrkev s hráškem apod.), 1 plechovka krájených rajčat, 1 cibule, sůl, mletý pepř, oregano, olej nebo máslo, strouhaný parmezán
Postup přípravy:
Maso nakrájíme nadrobno a vrátíme do pekáče, ve kterém jsme ho pekli. Na lžíci oleje nebo másla osmažíme dozlatova nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mraženou zeleninu a dusíme do změknutí. Poté zalijem celým obsahem plechovky s rajčaty, osolíme, opepříme, přidáme oregano a několik minut povaříme. Obsah pánve přidáme do pekáče k masu, přidáme vařenou rýži, promícháme, přikryjeme pokličkou a dáme prohřát do trouby.
Při podávání posypeme na talíři parmezánem.
Další recepty:
Rýžový nákyp je ochucen ovocem.
Pečená kachna s jablky a zelím přikyselíme octem.
Kuřecí rizoto z kuřecího masa.
Rýžová kaše s meruňkami se šťávou.
Rýže pečená v troubě 30-35 minut.
Hrnec na vaření rýže v asijském stylu.
Pečené kuře se zelím a brambory necháme chvilku zapéct do křupava.
Čínské nudle dochutíme a podáváme s přílohou.
Rýžové nudle s kuřecím masem důkladně promícháme.
Italské rizoto s houbami zjemníme kouskem másla.
Kuřecí pilaf podáváme obložený čerstvou zeleninou.
Kuřecí paella
Ochutnejte recept rizoto s rajčaty.