Recepty > zeleninové > risone se zkaramelizovanou cibulí a plísňovým sýrem
Potřebné suroviny:
500 g těstovin risone (těstovinová rýže) nebo jiných drobných těstovin, 30 g másla, 3 lžíce olivového oleje, 4 na kolečka nakrájené cibule, 185 g sýra s modrou plísní, 100 g sýra mascarpone (lze nahradit žervé nebo lučinou), 130 g (2 hrnky) na proužky nakrájených listů špenátu, sůl, pepř
Postup přípravy:
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme je a vrátíme do hrnce. Zatímco se vaří těstoviny, opékáme na velké pánvi se silným dnem na másle a olivovém oleji při nízké teplotě asi 20-30 minut cibuli, až zkaramelizuje. Musí získat zlatohnědou barvu, nesmí se však připálit. Naběračkou s otvory ji pak vyjmeme z pánve a osušíme na papírových ubrouscích. Plísňový sýr, mascarpone a cibuli důkladně rozmícháme v misce. Směs sýrů a cibule a proužky špenátu přidáme k těstovinám a dobře promícháme. Nakonec pokrm osolíme a opepříme.
Další jídla:
Bulgur s kuřecím uzeným masem dochutíme solí a pepřem.
Jablečný koláč na plech vložíme do vyhřáté trouby...
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Špagety Carbonara podle italského receptu.
Fazolový krém zředíme trochou mléka.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Zapečená plněná rajčata podáváme s topinkami.
Baskické fazole se sosem.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Salát z červené řepy do ktrého vmícháme smetanu.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Zeleninová polévka s nudlemi
Risone se zkaramelizovanou cibulí a plísňovým sýrem pohladí chuťové pohárky.