Recepty > polévky > římská polévka (Brodetto alla romana)
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g hovězího masa, 200 g jehněčí plece, sůl, 1 cibule, 1 hřebíček, 1 pórek, 2 rajčata, kousek celeru, petrželka, 3 vejce, polovina citrónu, bílý mletý pepř, majoránka, 4 krajíčky bílého chleba, 2 lžíce strouhaného sýra
Recept na přípravu:
Na menší kousky nakrájené hovězí maso, zeleninu, tj. cibuli, pórek, rajčata, celer a petrželku, dáme vařit do studené vody spolu s hřebíčkem a solí. Vaříme asi hodinu, pak přidáme na kousky nakrájené jehněčí maso a vaříme doměkka. Z polévky odlijeme část vývaru a necháme prochladnout. V misce rozšleháme vejce se šťávou z půlky citrónu, přilijeme po troškách prochladlý vývar a za stálého míchání vlijeme směs do vařící polévky tak, aby se vejce srazila, ale neroztrhala. Přidáme trošku bílého pepře, majoránku a podle potřeby zředíme troškou vody. Polévku podáváme se strouhaným sýrem a osmaženým bílým chlebem.
Další recepty:
Pikantní zelňačka a brambory.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Česnečka recept na vaření.
Čínská rýže se hodí ke konzumaci hůlkami.
Špenátová polévka se smetanou která ji dozdobí.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Bramboračka s houbami ze dvou brambor.
Hovězí plátky na houbách naklepeme, ochutíme a osmahneme.
Gulášová polévka z mletého masa je dochucená polévkovým kořením.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Římská polévka
Římská polévka (Brodetto alla romana) má své chuťové kouzlo.