Recepty > moučníky a dezerty > ricottové lívance
Suroviny potřebné pro přípravu:
250g ricotty
1 lžíce vanilkového cukru
2 vejce (bílky ušlehat zvlášť)
100 ml plnotučného mléka
80g hladké mouky
Recept na přípravu:
Žloutky utřete s cukrem, přimíchejte ricottu, mléko a mouku. Úplně nakonec přimíchejte vyšlehaný sníh z bílků. Na tenké vrstvě oleje smažte lívance. Podávejte s lžičkou jogurtu, ovocem a polité javorovým sirupem.
Další recepty:
Muffiny s kousky čokolády, da jsou hotové, vyzkoušíme špejlí.
Lívance s borůvkovou omáčkou kterou povaříme 2 minuty.
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Hraběnčiny řezy s rebarborou dáme péci do trouby.
Americké lívance polijeme skořicovým sirupem.
Mrkvové šátečky s povidly sypeme moučkovým cukrem.
Sýrový závin z listového těsta podáváme ještě teplé k čaji.
Tvarohová žemlovka pečená přibližně půl hodiny.
Hraběnčiny řezy s marmeládou potřeme sněhem s cukrem.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Mrkvové šátečky pečeme v troubě.
Lívance bez kynutí potřeme džemem.
Borůvkový koláč bez kynutí upečeme ve vyhřáté troubě.
Lívance recept
Ricottové lívance vykouzlí na stole lahodnou chuť.