Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > ricottové lívance

Ricottové lívance

Suroviny potřebné pro přípravu:

250g ricotty
1 lžíce vanilkového cukru
2 vejce (bílky ušlehat zvlášť)
100 ml plnotučného mléka
80g hladké mouky

Recept na přípravu:

Žloutky utřete s cukrem, přimíchejte ricottu, mléko a mouku. Úplně nakonec přimíchejte vyšlehaný sníh z bílků. Na tenké vrstvě oleje smažte lívance. Podávejte s lžičkou jogurtu, ovocem a polité javorovým sirupem.

Další recepty:
Muffiny s kousky čokolády, da jsou hotové, vyzkoušíme špejlí.
Lívance s borůvkovou omáčkou kterou povaříme 2 minuty.
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Hraběnčiny řezy s rebarborou dáme péci do trouby.
Americké lívance polijeme skořicovým sirupem.
Mrkvové šátečky s povidly sypeme moučkovým cukrem.
Sýrový závin z listového těsta podáváme ještě teplé k čaji.
Tvarohová žemlovka pečená přibližně půl hodiny.
Hraběnčiny řezy s marmeládou potřeme sněhem s cukrem.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Mrkvové šátečky pečeme v troubě.
Lívance bez kynutí potřeme džemem.
Borůvkový koláč bez kynutí upečeme ve vyhřáté troubě.
Lívance recept

Recepty
Motto

Ricottové lívance vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.