Recepty > polévky > rajčatová polévka se zeleninou a česnekem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
5 rajčat, 5 brambor, 2 mrkve, 2 cibule, česnek, sůl, pepř, olej, celozrnný toustový chléb, zakysaná smetana
Recept na přípravu:
Cibule nakrájíme nadrobno a dáme smažit na rozehřátý olej, brambory a mrkev nakrájíme na kostky a přidáme do hrnce k cibuli. Za stálého míchání lehce osmahneme a zalejeme vodou, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Rajčata nakrájíme a když jsou mrkev a brambory téměř měkké vložíme je do polévky a necháme 15 minut vařit. Potom rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme. Oloupeme česnek a do každého talíře prolisujeme stroužek česneku a zalejeme horkou polévkou. Do polévky vložíme opečené kostičky celozrného toustového chleba a přidáme zakysanou smetanu a posypeme petrželkou.
Další recepty:
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Kuřecí vývar s nudlemi a nadrobno nasekanou petrželkou.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Italská rajčatová omáčka dochucená bazalkou.
Mrkvová polévka s krupičkou pro děti z mrkve.
Oukrop ke kterému podáváme na sádle osmažený chléb.
Játrová omáčka se zakysanou smetanou a bramborem jako přílohou.
Jemná bramborová polévka se žloutkem a mlékem.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které vhazujeme do polévky.
Česnekový oukrop ke kterému chutná rozkrájený tvrdší chléb.
Kapustová polévka se slaninou kterou ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Bramborová kaše s mlékem.
Hustá květáková polévka
Ochutnejte recept rajčatová polévka se zeleninou a česnekem.