Recepty > polévky > rajčatová polévka minestrone
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 cibule, 1 lžíce olivového oleje, 800 g konzervovaných sekaných rajčat, 1 kostka zeleninového bujonu, 2 lžíce bazalky, 50 g drobných těstovin, 400 g konzervovaných fazolek (scezených), 100 g mražená kukuřice a hrášek, sůl, pepř
Recept na přípravu:
V hrnci osmažíme na rozehřátém oleji na kostičky nakrájenou cibuli tak, aby změkla a zezlátla. Přilijeme rajčata a asi 1 litr vody, přidáme kostku zeleninového bujonu a bazalku. Uvedeme do varu, přidáme těstoviny a po 5 minutách přidáme fazole, hrášek a kukuřici, osolíme, opepříme a ještě 5 minut povaříme, aby vše změklo.
Podáváme s pečivem jako přílohou.
Další recepty:
Italská zeleninová polévka minestrone posypaná strouhaným parmezánem.
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Kaše z červené čočky pro děti s mlékem.
Pyré ze sladkých brambor podáváme teplé.
Salát z červené řepy smícháme se zakysanou smetanou.
Polévka z červené čočky s koriandrem, lístky čerstvého koriandru.
Cuketa na kari do které přidáme kokosové mléko.
Italská rajčatová omáčka z konzervovaných rajčat.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Cuketová polévka s mrkví kterou podáváme s hoblinkami parmezánu.
Zelňačka s mrkví a brambory.
Toskánská Minestrone s bazalkou.
Piškotový svítek nakrájíme na kostičky.
Polévka z červené čočky se zázvorem
Ochutnejte recept rajčatová polévka minestrone.