Recepty > kuře > Ragú z kuřecího masa se zeleninou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
500 g kuřecího masa, 100 g kořenové zeleniny, 2 lžíce oleje, 40 g hladké mouky, 100 g květáku, 50 g mraženého hrášku, 200 ml smetany, 50 g žampionů, 1 lžíce oleje, zelená petrželka, sůl
Postup přípravy:
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme. Spolu s kuřecím masem vložíme do vody, osolíme a vaříme, až zelenina změkne. Poté maso a zeleninu vyjmeme a vývar zahustíme jíškou připravenou z oleje a mouky. Povaříme do hustší konzistence a sejmeme z ohně. Omáčku přecedíme přes síto. Zvlášť uvaříme květák, rozebereme na růžičky a spolu s hráškem přidáme do jíškové kaše. Vložíme i pokrájené maso a zeleninu. Zjemníme smetanou a necháme krátce přejít varem. Žampiony nakrájíme na plátky, orestujeme na rozehřátém oleji a přidáme do pokrmu. Podáváme s žemlovými knedlíčky posypané nasekanou zelenou petrželkou.
Další jídla:
Zapečené těstoviny s uzeným masem podáváme s kyselou okurkou.
Kuřecí ragú zahustíme škrobem a povaříme.
Kuře na kari zjemníme smetanou.
Zapečené houby s hermelínem vložíme do trouby.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Kuře na pomerančích podáváme s rýžovými nudlemi.
Vepřové kotlety na smetaně se žampiony zalijeme smetanou s moukou.
Pečené kuře na moravance, kečupu, pivu a masoxu.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme nadrobno pokrájenou zelenou petrželovou natí.
Kuřecí maso se žampiony nakonec podlijeme smetanou.
Hovězí plátky na houbách podáváme s brambory.
Kuřecí srdíčka na smetaně
Recept, podle kterého připravíme pokrm ragú z kuřecího masa se zeleninou.