Recepty > polévky > pyré z brambor
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g brambor, 100 ml mléka, 1,5 cihličky másla, sůl
Recept na přípravu:
Brambory uvaříme a scedíme. Poté k nim přidáme dvě kostičky másla, osolíme a rozmačkáme je. Přilijeme ohřáté mléko a šleháme. Při šlehání je dobré mít hrnec na mírném ohni. V průběhu šlehání přidáme opět dvě kostičky másla a díl mléka. Dále šleháme a přidáváme máslo, až má pyré máslovou konzistenci.
Další recepty:
Piškotový svítek nakrájíme na kostičky.
Salát z červené řepy smícháme se zakysanou smetanou.
Boršč bez masa z tofu.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Pyré ze sladkých brambor podáváme teplé.
Bramborové knedlíky podáváme jako přílohu.
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Zelňačka s klobásou duchucená cukrem.
Rajčatová polévka z pyré podávaná s kostičkami sýra.
Žampionová polévka s celerem.
Polévka z brambor kterou před odstavením dochutíme.
Kuřecí játra s jogurtem, bramborovou kaší nebo rýží.
Pyré z červené řepy
Ochutnejte recept pyré z brambor.