Recepty > polévky > půlnoční hovězí polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
hovězí přední nebo pupek, celer, petržel, mrkev, cibule, česnek, nové koření, bobkový list, jalovec, celý černý pepř, mletý koriandr, polévkové nudličky, polévkové koření, sojová omáčka, worcesterová omáčka, koření kari, hřebíček, koření gyros, sterilizované žampióny, zelená petrželka, mletý pepř, sůl
Recept na přípravu:
Do tlakového hrnce vložíme maso, veškerou očištěnou kořenovou zeleninu, celé stroužky česneku, celou oloupanou cibuli, bobkový list, celý pepř, jalovec, hřebíček, nové koření, osolíme, zalijeme vodou a dáme vařit. S cibulí a česnekem nemusíme šetřit. Asi za 3 hodiny odstavíme a necháme mírně prochladnout. Vývar scedíme do jiného hrnce. Veškerou kořenovou zeleninu a maso pokrájíme na drobné kousky a přidáme do vývaru. Česnek propasírujeme a cibuli nakrájíme na kolečka a také přidáme do vývaru spolu s pokrájenými žampióny a nudličkami. Přivedeme opět k varu a dochutíme mletým koriandrem, kari, gyrosem, sojovou omáčkou, worcesterovou omáčkou, polévkovým kořením, mletým pepřem a solí. Před podáváním přidáme nasekanou čerstvou zelenou petrželku.
Další recepty:
Pórková polévka s taveným sýrem a nasekanou petrželkou.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme z obou stran dozlatova.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Polévka z fazolových lusků s pokrájeným libečkem a vegetou.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Hovězí polévka s noky které vyplavou na povrch.
Pikantní zelňačka s brambory.
Babiččina bramboračka s česnekem.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Kyselica s klobásou nakrájenou na kolečka.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky
Půlnoční hovězí polévka má své chuťové kouzlo.