Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > pšeničné placky s květákem

Pšeničné placky s květákem

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 šálky celozrnné pšeničné mouky, 1 šálek vody, 2 šálky květáku nakrajeného, 1/4 šálku celeru, 1 středně velká cibule nakrájená na kostíčky, 1 malá zelená paprika nakrájená na kostičky, 1 šalek pevného tofu rozdrobeného, 1 a 1/2 lžičky soli, 1 lžička černého pepře, 1 lžička římského celého kmínu, 1 lžička fenyklových semínek, olej na smažení

Recept na přípravu:

Smícháme mouku, sůl, vodu a dobře promícháme. Těsto necháme 15 minut odpočívat. Smícháme květák, celer, cibuli, zelenou papriku, tofu, sůl a vaříme dokud květák nezměkne. K vychladlým surovinám přidáme černý pepř, římský kmín, fenyklová semínka a promícháme. Těsto promísíme, rozdělíme na 12 částí a z každé vytvoříme placku o průměru 12 cm. Každou naplníme květákovou směsí a v polovině přehneme. Okraje těsta navlhčíme, přitiskneme k sobě a uhladíme. Vkládame do oleje a pečeme dozlatova.

Další recepty:
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Zelné placky z kysaného zelí zprudka upečeme.
Pizza těsto pečeme do zlatava 20-25 minut.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Chlebové placky na grilu podávejte potřené olejem.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Jogurtové těsto na pizzu poklademe různými ingrediencemi.
Chlebové placky opékáme na pánvi.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Ovesné placky

Recepty
Motto

Pšeničné placky s květákem vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.