Recepty > polévky > prejtová zabijačková polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g prejtu, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 50 g dobré slaniny, hrst velkých krup, česnek, majoránka, pepř
Recept na přípravu:
Sádlem pomůžeme k vyškvaření na drobné kostičky nakrájené slaniny. Přidáme a osmažíme cibuli do mírně žluté barvy, zalijeme třičtvrtě litrem vody a přidáme nakrájený prejt. Povaříme a přidáme hotové, uvařené, kroupy.
Další recepty:
Kapustnica s vařenými brambory.
Krémová bramboračka - vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Vepřo knedlo zelo je tradiční pokrm české kuchyně.
Kuře plněné červeným zelím a uzeným masem pečeme hodinu při teplotě 180-200 °C.
Polévka z hlavy kapra s kousky chleba.
Rajská polévka s nočky které zavaříme v hotové polévce.
Toskánská Minestrone podáváme ji ozdobenou hoblinkami italského sýru parmezán.
Červený boršč smetanu si do talíře s borčšem přidává každý sám.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Zabijačková polévka ozdobená nadrobno nasekanou petrželkou.
Kuře pečené na kysaném zelí přílohou je domácí bramborový knedlík.
Prdelačka
Prejtová zabijačková polévka přináší na české talíře svoji chuť.