Recepty

Recepty > polévky > pravý ruský boršč

Pravý ruský boršč recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

200 g hovězího masa, 200 g vepřového masa, 300 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 300 g kysaného (nebo sterilovaného) zelí, 200 g červené řepy, bobkový list, celý pepř (asi 10 kuliček), nové koření (asi 8 kuliček), 4 párky (můžeme použít i 2 klobásy), 1 malá konzerva rajčatového protlaku, ocet, sůl, 1 kelímek kysané smetany

Recept na přípravu:

Do dvou litrů vody vložíme hovězí maso nakrájíme na malé kostky. Vaříme do poloměka, poté přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso. Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky a přidáme k téměř měkkému masu. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájené zelí, nakrájenou červenou řepu a vše vaříme doměka. V malém množství vody si mezitím povaříme koření, které přilijeme do polévky. Nakonec přidáme na plátky nakrájený párek nebo klobásu a rajčatový protlak. Dochutíme octem a solí. Těsně před podáváním ozdobíme kysanou smetanou.

Další recepty:
Pravá řecká musaka pokrm podle chuti osolíme.
Tvarohové řezy se zakysanou smetanou můžeme ozdobit rozehřátou čokoládou na vaření.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Polévka ze zelených fazolek zahuštěná jíškou.
Rybí polévka z filé kterou ochutíme petrželkou a podáváme.
Ruský boršč do kterého přidáme lžíci zakysané smetany.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Polévka z tvrdého chleba se již dále nevaří.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Ruský boršč bez masa do kterého vmícháme ocet a cukr.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Pravý ukrajinský boršč

Recepty
Motto

Pravý ruský boršč přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.