Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > povidlové vdolky

Povidlové vdolky

Suroviny potřebné pro přípravu:

20 g cukru, 250 g polohrubé mouky, 1/4 litru mléka, 20 g tuku, droždí, 1 vejce, 100 g tuku na smažení, 50 g povidel, sůl

Recept na přípravu:

Droždí rozetřeme s cukrem, lžÍci mouky a trochou mléka. Kvásek necháme kynout 5 minut.
Do mísy dáme zbytek mouky, sůl, rozpuštěný tuk, kvásek, vejce a teplé mléko. tužší těsto) Necháme vykynout. Potom těsto vyválíme na pomoučené desce, vykrájíme kolečka, necháme opět trošku vykynout a smažíme po obou stranách na rozpáleném tuku (100% tuk).

Další recepty:
Lívance podle tradičního receptu.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Langoše smažíme.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Ruský boršč dochutíme lžicí zakysané smetany.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Masopustní koblihy pocukrujeme.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů

Recepty
Motto

Povidlové vdolky vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.