Recepty > moučníky a dezerty > povidlové vdolky
Suroviny potřebné pro přípravu:
20 g cukru, 250 g polohrubé mouky, 1/4 litru mléka, 20 g tuku, droždí, 1 vejce, 100 g tuku na smažení, 50 g povidel, sůl
Recept na přípravu:
Droždí rozetřeme s cukrem, lžÍci mouky a trochou mléka. Kvásek necháme kynout 5 minut.
Do mísy dáme zbytek mouky, sůl, rozpuštěný tuk, kvásek, vejce a teplé mléko. tužší těsto) Necháme vykynout. Potom těsto vyválíme na pomoučené desce, vykrájíme kolečka, necháme opět trošku vykynout a smažíme po obou stranách na rozpáleném tuku (100% tuk).
Další recepty:
Lívance podle tradičního receptu.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Langoše smažíme.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Ruský boršč dochutíme lžicí zakysané smetany.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Masopustní koblihy pocukrujeme.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů
Povidlové vdolky vykouzlí na stole lahodnou chuť.