Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > pórkový koláč

Pórkový koláč

Suroviny potřebné pro přípravu:

Těsto: 200 g hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku, 1 lžička soli, 1 vejce, 100 g změklého másla, 2 lžíce vody
Náplň: 3 lžíce oleje, 250 g najemno nakrájeného pórku, 1 cibule, 250 g nakrájené slaniny (např. anglické), 250 ml smetany, 3 vejce, 80 g hladké mouky, 1 lžička soli, špetka sladké papriky

Recept na přípravu:

Těsto: Vše propracujeme na hladké těsto a dáme do chladna (asi 30 min.) Pak těsto vyválíme na plát a vložíme do dortové formy (26 cm) – vymazané nebo vyložené pečícím papírem. Z těsta vytvoříme okraj asi 3 cm vysoký.
Náplň: Na oleji orestujeme pórek, cibuli, slaninu (asi 2 min.). Necháme vychladnout. Smetanu, vejce a mouku promícháme. Přidáme sůl a papriku a orestovanou směs. Vše promícháme. Náplň nalijeme na těsto ve formě a uhladíme. Pečeme při 150 st. (HVT) asi 45 minut. Koláč necháme chvíli vychladnout. Ještě teplý krájíme. Dá se jíst i studený.

Další recepty:
Velikonoční beránek do kterého vmícháme sníh z bílků.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Velikonoční beránek z piškotového těsta kterého opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Velikonoční mazanec vložíme do vyhřáté trouby.
Vánoční perníčky zdobte polevou.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme.
Biskupský beránek polijeme čokoládou.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Lívance podle tradičního receptu.
Recept máslová bábovka

Recepty
Motto

Pórkový koláč vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.