Recepty

Recepty > polévky > pórková polévka základní

Pórková polévka základní

Suroviny potřebné pro přípravu:

300 g pórku, 3 lžíce másla, kostka masoxu, 1,5 litru vody, 2 rovné lžíce polohrubé mouky, muškátový květ, 200 ml smetany, žloutek, sůl

Recept na přípravu:

Očištěný a omytý pórek nakrájíme na kolečka, osmahneme na polovině dávky másla, zalijeme vodou, přidáme masox a vaříme doměkka. Ze zbývajícího másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme do polévky, promícháme, okořeníme muškátovým květem, osolíme a dále vaříme. Do pórkové polévky vlijeme smetanu s rozšlehaným žloutkem a již dále nevaříme.

Další recepty:
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Pikantní zelňačka a brambory.
Pikantní kuřecí stehýnka podáváme s chlebem.
Bramboračka s houbami ochucená drceným kmínem.
Rychlá polévka z červené čočky do které přidáme nasekané bylinky.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zahustíme strouhankou.
Hovězí maso na celeru podáváme s bramborovým knedlíkem.
Mexická rajčatová polévka podáváme s čerstvým koriandrem.
Pórková polévka s vajíčkem

Recepty
Motto

Pórková polévka základní má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.