Recepty

Recepty > polévky > pórková polévka se zeleninou a taveným sýrem

Pórková polévka se zeleninou a taveným sýrem

Suroviny potřebné pro přípravu:

pórek, mrkev, petržel, celer, máslo, brambory, masový vývar, tavený sýr, pepř, sůl

Recept na přípravu:

Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Mrkev, petržel a celer očistíme a nakrájíme na menší kostičky. Takto připravenou zeleninu mírně osmahneme na rozehřátém másle a podlijeme trochou vody. Přiklopíme pokličkou a krátce dusíme. Po chvíli přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory. Dochutíme pepřem a solí. Podlijeme vývarem a vaříme asi 20 minut. Na závěr do téměř hotové polévky vložíme tavený sýr a necháme ho úplně roztavit. Polévku podáváme teplou s bílým pečivem.

Další recepty:
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Polévka z fazolových lusků s pokrájeným libečkem a vegetou.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Květáková polévka do které nakrájíme na kostičky osmahnuté housky.
Pikantní zelňačka s brambory.
Pórková polévka s taveným sýrem a nasekanou petrželkou.
Babiččina bramboračka s česnekem.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Kyselica s klobásou nakrájenou na kolečka.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme z obou stran dozlatova.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Omáčka ze zelených fazolových lusků dochucená koprem a octem.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Recepty
Motto

Pórková polévka se zeleninou a taveným sýrem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.