Recepty > polévky > pórková polévka s masovými knedlíčky z krkovice
Suroviny potřebné pro přípravu:
vepřová krkovice, pórek, vejce, skleněné čínské nudle, česnekový olej, masox, mletý zázvor, bílý pepř, sůl
Recept na přípravu:
Vepřovou krkovici umeleme, ochutíme solí, pepřem a zázvorem. Přidáme vejce, promísíme a vypracujeme masové koule, které vložíme spolu s kostkou masoxu do vroucí vody. Jakmile knedlíčky vyplavou, přidáme na kolečka pokrájený pórek a vaříme do zkřehnutí. Dochutíme lžící česnekového oleje a asi pět minut před dokončením vsypeme čínské skleněné nudle. Promícháme a ještě horkou podáváme.
Další recepty:
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Květáková polévka do které nakrájíme na kostičky osmahnuté housky.
Pikantní zelňačka s brambory.
Pórková polévka s taveným sýrem a nasekanou petrželkou.
Babiččina bramboračka s česnekem.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Kyselica s klobásou nakrájenou na kolečka.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme z obou stran dozlatova.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Omáčka ze zelených fazolových lusků dochucená koprem a octem.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Polévka z fazolových lusků s pokrájeným libečkem a vegetou.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky
Pórková polévka s masovými knedlíčky z krkovice má své chuťové kouzlo.