Recepty > polévky > pórková polévka s brambory a hraškou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 pórky, 3 větší brambory, 3 lžíce hrašky pikant, zeleninový vývar, 100 g šunky, sůl, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Zeleninový vývar přivedme k varu, vložíme na malé kostičky nakrájené brambory a nakrájené pórky. V troše vlažné vody rozmícháme hrašku, vlijeme do polévky a vaříme 20 minut. Do hotové polévky přidáme nadrobno nasekanou petrželku, případně dosolíme a na talíři posypeme při podávání kostičkami šunky.
Další recepty:
Oukrop s osmaženým chlebem.
Cuketa na smetaně kterou zahustíme smetanou s lžicí mouky.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Bramboračka s houbami a kmínem.
Cibulačka z hovězího vývaru s chlebem.
Boršč s cuketou necháme povařit.
Pórková polévka s taveným sýrem nakrájeným na kousky.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky do kterého vmícháme nasekanou petrželku.
Dýňová polévka hokaido s uvařeou rýží.
Řecké brambory vložíme do předem vyhřáté trouby, kde zapékáme.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Pórková polévka se sýrem a smetanou
Ochutnejte recept pórková polévka s brambory a hraškou.