Recepty > omáčky > pomerančová omáčka k dezertu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 ml čerstvé pomerančové šťávy, 2 lžíce cukru krystal, 1 lžíce másla
Jak připravit tento recept:
Šťávu z pomerančů zahřejeme, přidáme máslo a podle chuti dosladíme cukrem. Necháme probublávat, dokud omáčka nezhoustne. Omáčku nalijeme na dezert, koláče, koláčky...
Další recepty:
Brusinková omáčka ke zvěřině do které vmícháme smetanu.
Zapečené lasagne s mletým masem a bešamelem dopečeme do mírného zezlátnutí povrchu.
Smaženice z hub s chlebem.
Pomerančová omáčka na palačinky z medu.
Losos pečený v pomerančové šťávě s mandlemi a vařenými brambory.
Gulášová polévka z mletého masa kterou podle potřeby dochutíme polévkovým kořením.
Jablkový dezert můžeme doozdobit šlehačkou a strouhanou čokoládou.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Dršťková polévka z hub s pečivem.
Pomerančová omáčka k masu zvěřině či drůběžímu.
Citronový bešamel ke kterému vmícháme vaječný žloutek.
Palačinky naplněné libovolnou sladkou nebo slanou náplní.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou.
Pomerančová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje pomerančová omáčka k dezertu a recept na přípravu.