Recepty > polévky > polévkové knedlíčky z droždí
Suroviny potřebné pro přípravu:
30 g másla, 50 g cibule, 40 g droždí, špetka tlučeného kmínu, na špičku nože mletého bílého pepře, špetka soli, 1/2 lžičky promnuté majoránky, strouhanka ze dvou rohlíků, 1 vejce, mléko
Recept na přípravu:
Oloupanou a na drobné kostičky nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém másle, přidáme droždí, necháme je zhnědnout, přeložíme z pánve do misky, přidáme vejce, mléko, strouhanku a všechno koření, vypracujeme a tvoříme malé knedlíčky, které zaváříme ve vařící polévce. Vaříme podle velikosti 3-5 minut.
Další recepty:
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Knedlíčky z droždí tvarujeme lžičkou.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Sněhové pusinky pečeme při 100 °C.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater povaříme.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou.
Sněhové knedlíčky do polévky se hodí ke špenátové polévce.
Zelňačka s uzeným masem kterou dochutíme podle chuti solí a pepřem.
Kulajda z kyselých hub do které přidáme vejce.
Drožďové knedlíčky do polévky zaváříme.
Rychlá dršťková polévka se zeleninou s rozemnutou majoránku.
Rýžové nudle s kuřecím masem důkladně promícháme.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem smetany.
Polévkové knedlíčky
Polévkové knedlíčky z droždí přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.