Recepty > polévky > polévkové knedlíčky
Suroviny potřebné pro přípravu:
10 g másla, 1 vaječný žloutek, 4-5 lžic mléka, sůl, hrubá mouka dle potřeby
Recept na přípravu:
Máslo utřeme se žloutkem, přidáme mléko, trošku soli a mouky tolik, aby bylo hebké těstíčko. Třeme ještě chvíli a poté lžičkou vykrajujeme malé knedlíčky, které vaříme 8-10 minut. Knedlíčky do polévky z hrubé mouky se vkládají do polévky těsně před podáváním.
Další recepty:
Kulajda z kyselých hub do které přidáme vejce.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem smetany.
Pyré z červené čočky podáváme jako přílohu.
Dršťková polévka z hub kterou podáváme s pečivem.
Maso tří barev připravujeme na třech pánvích.
Frankfurtská polévka s fazolemi a brambory.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater povaříme.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou.
Zelňačka s uzeným masem kterou dochutíme podle chuti solí a pepřem.
Máslové pusinky jsou vánoční cukroví.
Rychlá dršťková polévka se zeleninou s rozemnutou majoránku.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Pažitkové knedlíčky do polévky
Polévkové knedlíčky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.