Recepty > polévky > polévka ze zvěřinových drobů
Suroviny potřebné pro přípravu:
jazyk a srdce ze zvěřiny (srnčí, daňčí, jelení, mufloní), 1 cibule, 3 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, kousek celeru, mrkve a petržele, 1 pórek, sůl, 30g másla, 40g hladké mouky, 1,6 litru vody, Vegeta speciál
Recept na přípravu:
Očištěný jazyk a srdce zalijte studenou vodou, přidejte sůl, pepř, nové koření a cibuli, přiveďte k varu a pod pokličkou uvařte doměkka. Dvacet minut před koncem varu přidejte mrkev, celer a petržel. Vývar proceďte, jazyk oloupejte a se srdcem pokrájejte na kostičky. Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zřeďte ji prochladlým vývarem, rozšlehejte a povařte čtvrt hodiny. Do polévky vložte pórek pokrájený na nudličky, uvařte jej doměkka, polévku doplňte vařící vodou na objem 1,3 litru a dochuťte vegetou, vložte připravené maso, povařte dvě minuty a podávejte.
Další recepty:
Zeleninový krém zasypeme zelenou petrželkou.
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Bažantí polévka do které zavaříme nudličky.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí hub.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zavaříme.
Kyselica s klobásou kterou nakrájíme na kolečka.
Zeleninová polévka s houbami jíž dochutíme smetanou.
Toskánská cibulačka podle italského receptu.
Zeleninová pánev na řecký způsob voní středomořským světem.
Španělská česnečka z osmahnutého česneku.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Zelná polévka z kysaného zelí s párkem který nakrájíme na kostičky.
Valašská kyselica s brambory.
Polévka z kachních drobů
Polévka ze zvěřinových drobů má své chuťové kouzlo.