Recepty > polévky > polévka zahuštěná zeleninou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
kus mrkve, petržele, celeru, 3 stroužky česneku, 1 brambor, 15 cm pórku, několik stonků chřestu, lžička másla, polovina menší cibule, sůl, pepř, drcený kmín, na ozdobu medvědí česnek, nebo petrželka, kukuřičné kuličky, nebo krutony z tmavšího chleba
Recept na přípravu:
Zeleninu očistíme, nakrájíme na menší kousky a orestujeme na cibuli a másle. Zalijeme vodou, okořeníme a vaříme doměkka. Když je zelenina měkká, polovinu polévky s kupou zeleniny přelijeme do jiného hrnce a tyčovým mixérem pomixujeme a vlijeme zpět do polévky. Provaříme, přidáme nasekaný medvědí česnek, nebo zelenou petrželku. Přímo na talíř přidáme kukuřičné kuličky nebo krutony.
Další recepty:
Česnečka s bramborem který vaříme do změknutí.
Houbová kulajda do níž přidáme najemno nakrájený kopr.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Uzená fazolová polévka s párkem nebo klobásou.
Máslové noky do polévky zavaříme.
Kulajda z hlívy ústřičné.
Krémová chřestová polévka do které přidáme kousky vychlazeného másla.
Koprová omáčka zahuštěná bramborem se ztraceným vejcem.
Játrové knedlíčky do polévky tvoříme lžičkou.
Hovězí vývar se zeleninou do které zavaříme zavářku.
Smaženice z hlívy ústřičné ke které jako přílohu podáváme pečivo.
Fazolová polévka z bílých fazolí kterou necháme probublávat na mírném ohni.
Zeleninová polévka s nudlemi posypaná parmezánem.
Cuketa na kari
Ochutnejte recept polévka zahuštěná zeleninou.