Recepty

Recepty > polévky > polévka z velkozrnné čočky

Polévka z velkozrnné čočky

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g velkozrnné čočky, 2 litry vody, 2 lžíce sádla, 2 cibule, 5 stroužků česneku, 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, kostka zeleninového bujónu, 1 pár klobásek, sůl, oregano, majoránka, sekaná zelená petrželka nebo libeček

Recept na přípravu:

Čočku řádně vypereme a přes noc namočíme do 2 litrů studené vody. Druhý den ji v téže vodě uvaříme. Na sádle zpěníme nahrubo nastrouhanou cibuli a rozetřený česnek, přidáme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Tu za stálého míchání metličkou dáme do polévky spolu se zeleninovým bujónem a nakrájenou klobáskou. Dochutíme solí, kořením a na závěr zdobíme sekanou zelenou petrželkou nebo libečkem.

Další recepty:
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Frankfurtská polévka s párkem ochucená paprikou a pažitkou.
Česnečka recept na vaření.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Boršč z červené řepy dochutíme kořením a česnekem.
Kuřecí maso na kari s rýžovými nudlemi.
Gulášová polévka z mletého masa je dochucená polévkovým kořením.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Rybí karbanátky se strouhankou.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Polévka z červené čočky

Recepty
Motto

Polévka z velkozrnné čočky má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.