Recepty > polévky > polévka z vajíčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 vejce, 2 lžičky mouky, 1 bobkový list, 2 lžíce kyselé smetany, sůl, máslo
Recept na přípravu:
Světlou máslovou jíšku zředíme půl litrem vody, přidáme bobkový list, osolíme a povaříme. Do vařící polévky opatrně vklepneme vejce, aby zůstala celá a necháme vařit ještě 4 minuty. Vyjmeme bobkový list. Na talíř vložíme lžíci kysané smetany, kterou zalijeme polévkou.
Další recepty:
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Smetanová koprová omáčka s rozkvedlaným žloutkem.
Česnečka s bramborem a opečeným chlebem.
Polévka z červené řepy podáváme se šťouchanými brambory.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Krémová zelňačka s česnekem a smetanou.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Mléková polévka ochucená pažitkou.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky s česnekem.
Zeleninový boršč podáváme se zakysanou smetanou.
Pohanková nádivka s kuřetem
Ochutnejte recept polévka z vajíčka.