Recepty

Recepty > polévky > polévka z uzených žeber s rýží

Polévka z uzených žeber s rýží

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g uzených žeber, kořenová zelenina, 1 pytlík rýže, mletý pepř, majoránka, sůl

Recept na přípravu:

Ve větším množství vody uvaříme uzená žebra. Když je vývar dostatečně silný, uzená žebra vyndáme, obereme, maso nakrájíme a vrátíme do vývaru. Do polévky přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninou (mrkev, celer, petržel) a vaříme dál. Zvlášť si uvaříme pytlík rýže, kterou přidáme do hotové polévky, kterou ještě podle potřeby osolíme, opepříme mletým pepřem, přidáme majoránku a podáváme.

Další recepty:
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Smetanová kuřecí polévka se podává ozdobená petrželkou.
Bramboračka se sušenými houbami do které přidáme stroužek česneku.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Kuřecí vývar se zeleninou můžeme podávat s nudlemi.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Polévka s červenou čočkou ochucená nasekanou bazalku.
Česnečka s bramborem nakrájeným na kostičky.
Gulášovka z hlívy kterou vaříme do měkka a nakonec zahustíme.
Krůtí medailonky s rýží ozdobíme lístky majoránky.
Drožďové knedlíčky do polévky z těsta.
Vaječné nočky do polévky 5 minut povaříme.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky s nasekanou petrželku.
Kuřecí směs s rýží

Recepty
Motto

Polévka z uzených žeber s rýží má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.