Recepty

Recepty > polévky > polévka z uzeného lososa a pstruha

Polévka z uzeného lososa a pstruha recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

150 g uzeného lososa, 150 g uzeného pstruha, 2 mrkve, 2 petržele, 1/4 celeru, 1 cibule, 1/2 citronu, 1 lžička kaparů, 100 ml smetany na vaření, 500 ml kuřecího vývaru, 100 g másla, sůl, pepř
Krutonky: 3 plátky toastového chleba, 3 lžíce česnekového oleje

Recept na přípravu:

Cibuli, 1 mrkev, 1 petržel a polovinu celeru nakrájíme na malé kostičky a na části rozehřátého másla orestujeme dozlatova. Citron zbavíme kůry a spolu s kapary nasekáme a přidáme k restující se zelenině a ještě chvilku opékáme. Lososa a pstruha nakrájíme na větší kousky (část pstruha necháme na ozdobu) a přidáme k zeleninovému základu. Chviličku opékáme a potom zalijeme vývarem, necháme dojít k varu a 20 min. pomalinku vaříme. Pak přidáme smetanu, zjemníme kouskem másla a ještě necháme projít varem. Pak tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka a popřípadě přecedíme a propasírujeme přes síto. Dochutíme solí a pepřem.

Zbytek zeleniny připravíme škrabkou na julienne nebo nakrájíme nožem na jemné nudličky a orestujeme na zbytku másla.

Toastový chleba nakrájíme na kostičky a na pánvi na rozehřátém česnekovém oleji nebo oleji s nakrájeným stroužkem česneku opečeme do křupava.

Další recepty:
Polévka z čínského zelí s mlékem.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Mrkvová polévka s krupičkou pro děti z mrkve.
Fazolačka z červených fazolí posypaná zelenou petrželkou.
Polévka z uzeného kolena bývá slaná dostatečně.
Noky do polévky bez vajec vaříme 8-10 minut.
Filety z lososa podáváme s vařeným bramborem.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Tatarák z lososa mažeme na topinky.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Majonéza bez vajec z mléka a oleje.
Halušky se zelím a uzeným masem necháme přejít varem.
Česnekový oukrop ke kterému chutná rozkrájený tvrdší chléb.
Fazolačka se zelím

Recepty
Motto

Ochutnejte recept polévka z uzeného lososa a pstruha.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.