Recepty > polévky > polévka z uzeného kuřecího stehna
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 uzená kuřecí stehna, 1 cibule, 3-5 stroužků česneku, několik kuliček pepře, 1,5 litru vody, sůl
Recept na přípravu:
Omyté maso vložíme do vařící vody, přidáme cibuli, česnek a koření. Kdo má rád přidá ještě zeleninu (česnek, cibuli...). Pomalým varem vaříme asi hodinu, aby maso změklo a pustilo uzenou chuť do polévky.
Další recepty:
Polévka z hlávkového zelí ke které smetanu podáváme zvlášť na misce.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Křenová omáčka s uzeným masem kterou podáváme s kynutým knedlíkem.
Kapustnica s vařenými brambory.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Zelná polévka s houbami do které přilijeme zakysanou smetanu.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Toskánská Minestrone podáváme ji ozdobenou hoblinkami italského sýru parmezán.
Zabijačková polévka ozdobená nadrobno nasekanou petrželkou.
Kuře plněné červeným zelím a uzeným masem pečeme hodinu při teplotě 180-200 °C.
Kuřecí stehna na česneku ozdobíme zelenou petrželkou.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Zapečené těstoviny s brokolicí
Polévka z uzeného kuřecího stehna přináší na české talíře svoji chuť.