Recepty

Recepty > polévky > polévka z tapinamburů

Polévka z tapinamburů recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

70 dkg tapinamburů, 5 lžic pomerančové šťávy, 2 lžíce másla, 1 pórek, 1 strouček česneku, 3 dl zeleninového vývaru, 1,5 dl mléka, 1,5 dl bílého jogurtu

Recept na přípravu:

Tapinambury umyjeme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou tak, aby byly ponořené, přidáme 2 lžíce pomerančové šťávy, vaříme dokud nezměknou (asi 20 minut). Po uvaření vyjmeme, oloupeme a v míse rozmačkáme na kaši. (vodu nevylévat, budeme ji potřebovat). Na pánvi rozpustíme máslo, na kterém osmažíme na kolečka nakrájený pórek a rozetřený česnek. Přidáme kaši z topinamburů, vývar, mléko, pomerančovou šťávu a asi 1/2 litru tekutiny ve které jsme tapinambury vařili. Přivedeme do varu a ještě 3 minutky povaříme. Poté polévku rozmixujeme. Přendáme do hrnce, přidáme jogurt a vše prohřejeme.

Další recepty:
Křenová omáčka s uzeným masem kterou podáváme s kynutým knedlíkem.
Kuřecí stehna na česneku ozdobíme zelenou petrželkou.
Polévka z hlávkového zelí ke které smetanu podáváme zvlášť na misce.
Toskánská Minestrone podáváme ji ozdobenou hoblinkami italského sýru parmezán.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Kapustnica s vařenými brambory.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Zelná polévka s houbami do které přilijeme zakysanou smetanu.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Polévka z tvrdého chleba se již dále nevaří.
Smetanová omáčka s tuňákem s kůrou z limetky.
Zapečené těstoviny s brokolicí

Recepty
Motto

Polévka z tapinamburů přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.