Recepty

Recepty > polévky > polévka z růžovek

Polévka z růžovek

Suroviny potřebné pro přípravu:

čerstvé růžovky, cibule, máslo, hladká mouka, česnek, libeček, majoránka, mletá sladká paprika, pepř, sůl

Recept na přípravu:

Houby očistíme, nakrájíme na plátky, povaříme je v osolené vodě a potom přecedíme. Cibuli jemně nakrájíme, zpěníme ji na rozpuštěném másle, přidáme mletou papriku, hladkou mouku a osmahneme. Do takto připravené jíšky nalijeme vývar z hub, dochutíme pepřem, utřeným česnekem, majoránkou a necháme asi půl hodiny vařit. Po uvaření přidáme houby a ještě krátce povaříme. Před podáváním ozdobíme nadrobno nasekaným libečkem.

Další recepty:
Květáková polévka do které nakrájíme na kostičky osmahnuté housky.
Pikantní zelňačka s brambory.
Květáková polévka s knedlíčky kterou zdobíme zelenou petrželkou.
Babiččina bramboračka s česnekem.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Kyselica s klobásou nakrájenou na kolečka.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme z obou stran dozlatova.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Omáčka ze zelených fazolových lusků dochucená koprem a octem.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Polévka z fazolových lusků s pokrájeným libečkem a vegetou.
Brokolicová polévka se šunkou

Recepty
Motto

Polévka z růžovek má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.