Recepty

Recepty > polévky > polévka z růžičkové kapusty s klobásou

Polévka z růžičkové kapusty s klobásou recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g ružičkové kapusty, 50 g slaniny, 100 g pikantní klobásy, sůl, mletý pepř, majorán, česnek, 1,5 litru vývaru, máslo, hladká mouka, hrst vařených těstovin

Recept na přípravu:

Kapustu rozebereme na jednotlivé růžičky, slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přihodíme růžičky, chvíli restujeme, zalijeme vývarem a povaříme. Poté přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, dochutíme majoránkou, solí a mltým pepřem. Zasmažíme trochou zásmažky z másla a mouky.

Zvlášť si uvaříme široké nudle, které vkládáme při podávání do polévka v talíři. Můžeme přidat zakysanou smetanu.

Další recepty:
Koprová polévka s houbami posypaná strouhaným eidamem.
Couračka z kyselého zelí ke které při podávání přidáme rozpuštěné máslo.
Rybí polévka z filé dochucená mlékem.
Čočková polévka se zeleninou bez nutnosti ohřívání.
Kuře s kysaným zelím a klobásou podáváme s bramborovými knedlíky.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Žampionová omáčka s vařeným masem.
Sýrová polévka se zeleninou kterou ozdobíme zelenou petrželkou.
Krémová žampionová polévka ve které rozpustíme sýry.
Zelňačka s klobásou, můžeme přidat cukr.
Žampionová polévka se zeleninou

Recepty
Motto

Ochutnejte recept polévka z růžičkové kapusty s klobásou.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.