Recepty

Recepty > polévky > polévka z řapíkatého celeru

Polévka z řapíkatého celeru

Suroviny potřebné pro přípravu:

600 ml zeleninového vývaru, 1 malý svazek celerových řapíků, 1 žlutá cibule, 4 brambory, 100 ml zakysané smetany

Recept na přípravu:

Vývar uvedeme do varu. Omyjeme a očistíme celer a pokrájíme ho na proužky. Celerové listy hrubě posekáme a uschováme na později. Oloupeme a pokrájíme cibuli. Oloupeme brambory a pokrájíme je na plátky. Zeleninu vložíme do vývaru a necháme asi 15 minut změknout. Brambory lžící rozmačkáme na kaši. Přidáme smetanu a ochutíme podle potřeby solí. Posypeme lístky celeru.

Další recepty:
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Pikantní zelňačka a brambory.
Pikantní kuřecí stehýnka podáváme s chlebem.
Bramboračka s houbami ochucená drceným kmínem.
Rychlá polévka z červené čočky do které přidáme nasekané bylinky.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Kmínová polévka s vejci z vývaru.
Hovězí maso na celeru podáváme s bramborovým knedlíkem.
Mexická rajčatová polévka podáváme s čerstvým koriandrem.
Polévka z celeru

Recepty
Motto

Polévka z řapíkatého celeru má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.