Recepty > polévky > polévka z pohanky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
50 g pohanky, 1 lžíce olivového oleje, 1 pórek, 100 g mrkve, zelená petrželka, sůl
Recept na přípravu:
Pohanku umeleme a osmahneme na lžíci rozehřátého oleje. Dolijeme ji literm vody a přivedeme k varu. Do polévky přidáme nastrouhanou mrkev, nakrájený pórek, osolíme a vaříme. Nakonec ochutíme nadrobno posekanou zelenou petrželkou.
Další recepty:
Česnečka s bramborem a opečeným chlebem.
Polévka z červené řepy podáváme se šťouchanými brambory.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Krémová zelňačka s česnekem a smetanou.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Mléková polévka ochucená pažitkou.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky s česnekem.
Zeleninový boršč podáváme se zakysanou smetanou.
Smetanová koprová omáčka s rozkvedlaným žloutkem.
Pohanková nádivka s kuřetem
Ochutnejte recept polévka z pohanky.