Recepty > polévky > polévka z pečených jedlých kaštanů
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1/2 kg jedlých kaštanů, 3/4 litru vývaru, 100 g bílého chleba, sůl, bílý pepř, cukr, 2 lžíce másla
Recept na přípravu:
Kaštany nařežeme křížem, poklademe na plech a na plechu je v rozpálené troubě pečeme tak dlouho, až začnou slupky rozevírat. Poté kaštany vyjmeme z trouby, vyloupeme, očistíme a vhodíme do masového vývaru, ve kterém je vaříme přibližně půl hodiny. Poté 8 kaštanů vyjmeme a odložíme si je stranou. Z bílého chleba odkrojíme kůrku, střídku natrháme do polévky a ještě chvíli vaříme. Ponorným mixérem polévku rozmixujeme na jemný krém, osolíme, okořeníme a podle chuti přisladíme. Těsně před podáváním přidáme do kaštanové polévky kousek másla a zbylé nasekané kaštany.
Další recepty:
Špenátová polévka z mraženého špenátu kterou zjemníme smetanou.
Bramboračka ochucená kouskem párku.
Jablečný koláč s pudinkem nakrájíme po úplném vychladnutí.
Babiččina rajská s jíškou.
Špagety Carbonara česky uhlířské.
Játrová omáčka z vepřových jater.
Kuřecí prsíčka se špenátem a Nivou - prsíčka nakrájíme na kostky...
Zeleninová polévka z mražené zeleniny.
Falešná dršťková polévka na kterou využijeme kůži.
Drůbeží vývar z drůbků.
Polévka z čerstvého špenátu
Ochutnejte recept polévka z pečených jedlých kaštanů.