Recepty > polévky > polévka z oháňky
Suroviny potřebné pro přípravu:
1/2 kilogramu masité oháňky, 30 g másla, 30 g cibule, 150 g kořenové zeleniny, bobkový list, tymián, 1 kulička nového koření, 4 kuličky pepře, sůl, malý květák
Recept na přípravu:
Hovězí oháňku opereme, rozsekáme na kusy a osolíme. Na rozehřátém másle si usmažíme na plátky nakrájenou zeleninu s cibulí, pepřem, bobkovým listem, tymiánem a novým kořením. Do usmaženého vložíme osolené maso a udusíme doměkka. Měkké maso zbavíme kostí a nakrájíme na malé kousky. Ze šťávy připravíme polévku, vložíme do ní maso a zavaříme do ní na růžičky rozebraný květák.
Další recepty:
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Chřestový krém krátce povaříme.
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Celerová polévka s vločkami a kmínem ozdobená na talíři bylinkami.
Česnekový oukrop s chlebem.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Smetanová celerová polévka s kostičkami osmažené housky.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Fazolačka s klobásou a kořenovou zeleninou.
Hovězí maso na houbách s kysanou smetanou.
Polévka z hovězí oháňky ozdobená petrželkou.
Hovězí vývar z morkových kostí nalijeme do talířů a podáváme.
Česnečka se sýrem z prolisovaného česneku.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Polévka z oháňky přináší na talíře svoji chuť.