Recepty

Recepty > polévky > polévka z mozečku s mlékem

Polévka z mozečku s mlékem

Suroviny potřebné pro přípravu:

100 g mozečku, 30 g másla, 20 g oleje, 50 g hladké mouky, 1 1/4 litru vody, 2 dl mléka, strouhaný muškátový květ, mletý pepř, kousek masoxu, petrželka, 1 žemle, sůl

Recept na přípravu:

Ze 20 gramů másla, oleje a hladké mouly připravíme světlou jíšku, postupně ji zředíme vodou, rozšleháme a vaříme nejméně 20 minut. Mozeček mezitím opláchneme, vložíme na čtvrt hodiny do vlažné vody, po chvilce odblaníme a pečlivě odstraníme úlomky kostí. Rozsekáme jej, osmažíme na přibližně 10 gramech másla, vložíme do polévky současně s mlékem, kořením a solí a krátce povaříme. Při podávání polévku posypeme jemně rozsekanou petrželkou a kostičkami ze žemle, opraženými na sucho.

Další recepty:
Srbská čorba se zeleninou.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Chřestový krém krátce povaříme.
Gulášovka s párkem a bramborem.
Dršťkovka z hlívy s česnekem.
Rychlá gulášová zelňačka zalitá smetanou.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Pórková polévka s vajíčkem ozdobená nadrobno nasekanou petrželkou.
Bramborový guláš se salámem vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky ze strouhanky.
Tradiční boršč je ozdobený zakysanou smetanou.
Gulášová polévka z mletého masa rozehraje své chutě.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Polévka z mozečků

Recepty
Motto

Polévka z mozečku s mlékem přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.