Recepty > polévky > polévka z mletého hovězího masa
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g mletého hovězího masa, sůl, 6 kuliček celého pepře nebo špetka mletého, 3 kuličky nového koření, několik kapek polévkového koření nebo kousek masoxu nebo 1 lžička vegety, 70-100 g zeleniny, 70 g těstovin nebo kapání, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Mleté maso rozdělíme na malé kousky, vložíme do 1,5 litru vlažné vody, přidáme koření, sůl a necháme zvolna vařit, ke konci přidáme zeleninu a dochutíme podle svých zvyklostí. Do polévky zavaříme kapání, nebo zvlášť uvaříme 70 g těstovin, které po uvaření propláchneme studenou vodou. Kapání si připravíme z 1 menšího vejce, zhruba 80 ml mléka, špetky soli a 80 g hrubé mouky. Musí nám vniknout hustější těstíčko, které buď zaváříme do vařící, mírně osolené vody, pak zcedíme a propláchneme nebo můžeme zavařovat i přímo do polévky.
Další recepty:
Kuřecí vývar s noky které připravíme z krupičky.
Polévka z červené čočky přeje dobrou chuť.
Boloňské špagety s mletým masem posypeme strouhaným sýrem.
Polévka z červené čočky a rajčat vařená do změknutí čočky.
Kulajda s houbami a koprem který přidáme najemno nasekaný.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Rajská omáčka s vajíčkem a houskovým knedlíkem jako přílohou.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Pórková polévka pro děti rozmixovaná.
Rajská omáčka s hovězím masem která chutná s vhodnou přílohou.
Hovězí roláda z mletého masa
Ochutnejte recept polévka z mletého hovězího masa.