Recepty > polévky > polévka z mladých fazolových lusků
Suroviny potřebné pro přípravu:
mladé fazolové lusky, brambory, slanina, hladká mouka, máslo, zakysaná smetana, ocet, čerstvý kopr, polévková kořenící směs, cukr, mletý pepř, sůl
Recept na přípravu:
Brambory oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a dáme vařit zvlášť. Fazolové lusky zbavíme konců, nakrájíme je na drobná kolečka a dáme také vařit. Jakmile je zelenina měkká, slijeme vše dohromady. Ve vedlejším kastrůlku osmažíme drobně pokrájenou slaninu, zaprášíme moukou, podlijeme horkou vodou a umícháme jemnou jíšku, kterou pak nalijeme do polévky. Krátce necháme povařit, ochutíme solí, pepřem, octem a cukrem. Hotovou polévku na závěr zjemníme zakysanou smetanou. Jednotlivé porce polévky zdobíme snítkou čerstvého kopru.
Další recepty:
Květáková polévka s knedlíčky kterou zdobíme zelenou petrželkou.
Babiččina bramboračka s česnekem.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Kyselica s klobásou nakrájenou na kolečka.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme z obou stran dozlatova.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Květáková polévka do které nakrájíme na kostičky osmahnuté housky.
Omáčka ze zelených fazolových lusků dochucená koprem a octem.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Polévka z fazolových lusků s pokrájeným libečkem a vegetou.
Pikantní zelňačka s brambory.
Brokolicová polévka se šunkou
Polévka z mladých fazolových lusků má své chuťové kouzlo.