Recepty > polévky > polévka z mandlí
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 litry mléka, 100 g mandlí, 2 vejce, 2 vrchovaté lžíce cukru, sůl
Recept na přípravu:
Spařené a oloupané mandle rozemeleme a utřeme se žloutky, solí a cukrem. Tuto hmotu vlejeme do mléka a za stálého míchání ohříváme dokud nezhoustne. Nenecháváme projít varem. Z vaječných bílků vyšleháme pěnu a vmícháme ji do polévky. Polévku podáváme s osmaženou houskou.
Další recepty:
Jihočeská zelnice s dozlatova osmaženou cibulkou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Thajská kuřecí polévka posypaná koriandrem.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Vánoční rybí polévka míří na štědrovečerní stůl.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Krémová bramboračka kterou podáváme s osmaženou bramborou.
Fazolačka s klobásou dochucená prolisovaným česnekem a octem.
Smetanová koprová omáčka kterou přikyselíme.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Cibulačka se smetanou a špetkou cukru.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Mandlová omáčka s citronem
Polévka z mandlí lahodné chuti má své kouzlo.