Recepty > polévky > polévka z listů šťovíku
Suroviny potřebné pro přípravu:
0,5 litru mléka, kostka bujonu, 3 brambory, hrst šťovíkových listů, sůl, pepř, 2 vařená vejce
Recept na přípravu:
Dáme vařit osolené mléko s na kostičky nakrájeným bramborem a kostkou bujonu. Jakmile brambory změknou, přihodíme nadrobno nasekané lístky šťovíků a necháme cca 5 minut vařit. Dochutíme soli a pepřem. Uvařené vejce nasekáme (případně můžemem syrové vejce zakvedlat do polévky) a vložíme do talíře a zalejeme polévkou. Polévku můžeme ochutit zakvedláním kousku taveného sýra nebo smetanou.
Další recepty:
Mléčná rýže je oslazena cukrem a politá omáčkou.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Frankfurtská polévka s párkem kterou posypeme pažitkou.
Španělská česnečka do které přidáme rajčata.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Gulášová polévka z konzervy podávaná s pečivem.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Houbová svíčková chutná s houskovým knedlíkem.
Polévka ze šťovíku do které přidáme osmažené kostičky housky.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Bílá bramboračka, brambory uvaříme.
Rychlá gulášová polévka z mletého masa
Polévka z listů šťovíku má své chuťové kouzlo.