Recepty

Recepty > polévky > polévka z lišek

Polévka z lišek

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g lišek, 70 g uzené slaniny, 1 lžíce sádla, 1 cibule, 50 g hladké mouky, 250 g kysané smetany, 1 litr vody, pepř, majoránka, sůl

Recept na přípravu:

Nakrájenou slaninu trochu orestujeme na rozehřátém sádle, přidáme najemno nakrájenou cibuli a osmahneme ji, až zesklovatí. Přidáme nakrájené lišky a dusíme. Můžeme přilít trošku vody. Za 15 minut zalijeme litrem horké vody. Zahustíme ve smetaně rozmíchanou moukou, provaříme a ochutíme pepřem, solí a majoránkou.

Další recepty:
Jemná bramborová polévka se žloutkem.
Koprová polévka bez mléka s chlebem jako přílohou.
Krémová bramboračka na níž vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Tradiční kulajda se žloutky.
Tradiční koprová omáčka s natvrdo uvařeným vejcem a novými brambory.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Koprová polévka s mlékem vaříme na mírném plameni.
Houbová kulajda - z rozehřátého másla a mouky připravíme jíšku.
Koprová polévka s houbami kterou přisolíme a okyselíme octem.
Babiččina bramboračka s nakrájenou zelenou petrželí.
Soljanka po gruzínsku s nadrobno posekanou petrželkou.
Poctivá domácí bramboračka zahuštěná jíškou.
Babiččina zelňačka s brambory.
Houbová omáčka z lišek

Recepty
Motto

Polévka z lišek přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.