Recepty > polévky > polévka z klobásy
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 nožičky libovolné klobásy, 2 brambory, 1 mrkev, 1 cibule, olej, 1 lžíce hladké mouky, mletá paprika, sůl, drcený kmín, oregano, mletý pepř, 2 stroužky česneku, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Na troše oleje necháme zesklovatět cibuli, přidáme na kousky pokrájené klobásy a společně osmažíme. Vmícháme mouku a lžičku mleté papriky, zalijeme litrem vody, osolíme, přidáme na kostičky pokrájené brambory a mrkev, opepříme, okořeníme oreganem, pepřem, kmínem a vaříme asi 15 minut (do změknutí brambor). Do hotové polévky vmícháme prolisovaný česnek a posekanou zelenou petrželku.
Další recepty:
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Kapustnica s vařenými brambory.
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme v polévce.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Zelňačka s klobásou dochucená cukrem.
Zelná polévka s uzeným masem doplněná brambory.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Bramborová česnečka s česnekem.
Polévka z jelítek do které přidáme uvařené kroupy.
Cibulový bešamel necháme půl hodiny povařit.
Fazolačka z červených fazolí posypaná zelenou petrželkou.
Pečená husí stehna pečeme za stálého polévání vypečenou šťávou.
Domácí klobásy
Polévka z klobásy přináší na české talíře svoji chuť.